JADŁOSPIS 20.01.-24.01.2025
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025
Barszcz biały z porcją kiełbasy i ziemniakami
Leniwe polane masłem, cynamon. Ananas
Kompot wieloowocowy
alergeny: gluten, mleko, jaja
Ciasteczka zbożowe z jagodą bez cukru
(mogą zawierać orzechy, soję)
WTOREK 21.01.2025
Zupa pomidorowa z ryżem
Filet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem,
gotowana młoda marchewka polana masłem.
Sok „Pigwówka”
(jabłko, marchew, kurkuma, pigwa)
Dziki z Natury
alergeny: gluten, jaja, seler
Crispy Natural – Brzoskwinia kostka
ŚRODA 22.01.2025
Zupa z zielonej i żółtej fasoli
Pierogi z truskawkami polane puszystą śmietaną (cynamon)
Kompot z owoców leśnych
alergeny: gluten, jaja, mleko
Flips zbożowy baton kakaowy
(może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, soję)
CZWARTEK 23.01.2025
Kremowa zupa z brokułów z prażonymi pestkami dyni
Klops wieprzowy z sosem pomidorowym, kopytka, gotowany kalafior
Kompot wiśniowy
alergeny: gluten, seler, mleko
Jogurt owocowy (Piątnica)
PIĄTEK 24.01.2025
Zupa neapolitańska z makaronem
Kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty i pora
Sok jabłkowy z marchewką
(Wiatrowy Sad)
alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba
Ciasto jogurtowe z owocami