JADŁOSPIS 02.10.2023-06.10.2023
PONIEDZIAŁEK 02.10.2023
Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron farfalle z sosem pomidorowym, pomidorami i ziołami, tarty ser mozzarella
Kompot z owoców leśnych
alergeny: gluten, soja, gorczyca, mleko, seler
Skyr jogurt pitny 330ml Mango&Marakuja / Jagoda
(Piątnica)
WTOREK 03.10.2023
Zupa pomidorowa z makaronem
Pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty
Kompot truskawkowy
alergeny: seler, gluten
Ciasto jogurtowe z owocami
ŚRODA 04.10.2023
Krupnik ryżowy z warzywami
Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej
Kompot wiśniowy
alergeny: gluten, seler, jaja, ryba
Śliwki / Anty Baton kakao-pomarańcza
CZWARTEK 05.10.2023
Barszcz czerwony zabielany z makaronem
Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy
alergeny: gluten, mleko, seler
Crispy Natural-Jabłko z sokiem z mango ( suszone chipsy z owoców)
PIĄTEK 06.10.2023
Zupa z zielonej fasoli, marchewki i brukselki z ziemniakami
Pierogi z serem polane masłem, cynamon. Brzoskwinia.
Kompot śliwkowy
alergeny: gluten, seler, jaja , mleko
Flips- kakaowy baton zbożowy
(może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, sezam